Volvo S60

Prvenac iz Amerike

Paralelno sa zvaničnom inauguracijom fabrike u Charlestonu, Južna Karolina, SAD, Volvo je predstavio i prvi model koji će da silazi sa proizvodnih traka te fabrike – novi S60.

Na ovaj način, Volvo je naglasio koliko mu je bitno prisustvo na američkom kontinentu i koliko računa na tamošnje kupce. Osim smanjenja troškova transporta, automobili (uslovno rečeno) švedskog porekla neće da budu opterećeni ni carinskim davanjima ni drugim uvoznim taksama koje dižu cenu direktnim konkurentima sa evropskog tla. S toga, treba imati na umu da se sve specifikacije, koje je proizvođač obezbedio za novi model, odnose na verzije za Ameriku. Evropske varijante će se razlikovati, a za koliko sačekaćemo zvanično saopštenje. U svakom slučaju, Volvo polako ali sigurno izbacuje dizel motore iz ponude – S60 se nudi isključivo sa benzincima sa najavom skoroe ponude Plug-In hibrida kao prelaznog rešenja do potpune elektrifikacije. Pomenimo i to da je u strategiji ovog proizvođača zapisano da će počevši od naredne 2019. godine, svaki model bit ponuđen i kao električni. Bilo kako bilo, novi S60 je prvi Volvo “made in USA”.

Predsednik kompanije i izvršni direktor Volvo Automobila – Hakan Samuelsson, izjavio je sledeće: “Novi S60 je jedan od najuzbudljivijih Volvo automobila koje smo ikada napravili. To je pravi vozački automobil koji nam daje snažnu poziciju na tradicionalnim tržištima limuzina u Sjedinjenim Državama i Kini, kreirajući izuzetne prilike za Volvo automobile.”

Novi S60 će da se prodaja sa dva tubo benzinca i kao hibrid, u kome dominira agregat opremljen mehaničkim kompresorom. U trenutku lansiranja, na raspolaganju će da budu provereni i dokazani T5 i T6 motori, dok će hibridi da dođu u kombinaciji sa T6 motorom i pogonom na sve točkove (verzija sa ukupnom snagom od 340 KS), kao i sa T8 agregatom i pogonom na sve točkove (kombinovane snage do 415 KS).

Kao prvi u klasi, novi S60 će da bude na raspolaganju u vidu novog načina plasmana – mesečne pretplate na vozilo, umesto klasičnog vlasništva ostvarenog kupovinom za gotov novac, na krediti ili lizing. Vozač, odnosno korisnik, uz fiksna mesečna davanja raspolaže vozilom bez ograničenja i po sopstvenom nahođenju a vozilo je u vlasništvu proizvođača, odnosno “provjdera”. Sve to bez ikakvog depozita. U Volvou se hvale da su takav princip kreirali po ugledu na pretplatu za mobilne komunikacije, kada korisnik uz određene paket (u SAD uglavnom skoro bez ikakvih ograničenja) dobija i mobilni telefon.

Stariji podpredsednik kompanije je naglasio kako aktivna šasija i različiti modovi vožnje obezbeđuju savršenu kontrolu i “upošljavanje” performansi vozila, što novi S60 čini pravim vozačkim automobilom. Novajlija, takođe, donosi pojedina dizajnerska i tehnološka rešenja sa većeg S90, što novi S60 čini jednim od najboljih sportskih limuzina na tžištu.

Zasad nije najavljeno kada se S60 može očekivati na tlu Evrope, po kojoj ceni i sa kakvim specifikacijama. Znajući da Volvou tržište Starog kontinenta nije na marginama interesa, možemo očekivati da to bude u razumnom period – krajem ove ili početkom naredne godine.

Možda Vas interesuje i...