Začinih prilaz kući…

Hyundai i30 N Line

Južnokorejski Hyundai dodao je još jednog člana gami automobila sa oznakom N. Ovoga puta to je i30 N Line, koji će u prodajne salone širom Evrope stići krajem leta.

Za razliku od i30 N ili Veloster N, novi i30 N Line nije orijentisan ka probijanju brzinskih i drugih rekorda, iako je dobio značajna unapređenja kako spolja tako i unutra. Shodno tome, kupci ovog modela će morati da se zadovolje turbo benzinskim agregatrom T-GDI radne zapremine 1,4 litara od kojih 140 konja ili 1,6-litarskim CRDI dizelašem sa 136 KS.
Unapređena je dinamika vožnje kao i sistem oslanjanja ali i kočnice, za koje Hyundai navodi da su urađene tako da savršeno odgovaraju karakteristikama ovog modela. U suštini, i30 N Line je za proizvođača ono što je S-Line za Audi, ST Line za Ford i slično. Jedino što vozilo južnokorejskog proizvođača nudi sve detalje koje se inače nalaze na “hot heč” modelima, među kojima je i srebrna lajsna na prednjem i zadnjem odbojniku, aluminijumski naplaci od 18’’, nove izduvne cevi i posebna N oznaka.
U kabini se ističu sportska sedišta, kao i upravljač presvučen perforiranom kožom. U Hyundaiju navode da ovaj model ima udoban i prostran enterijer u kome će uživati svi putnici.
“Hyundai i30 N je postigao ogroman uspeh od trenutka kada je lansiran na tržište, a kupcima nudi sjajne karakteristike i performanse, dok je u isto vreme izuzetno zabavan za vožnju. Sada to želimo da podelimo i sa kupcima koji možda nemaju tolike platežne mogućnosti, te iz tog razloga i predstavljamo novi i30 N Line”, naveo je potpredsednik marketing ai proizvodnje kompanije Hyundai, Andreas-Kristof Hofman.
Cena i tačan datum početka prodaje i30 N Line će biti poznati tokom narednih nedelja.

 

Možda Vas interesuje i...