Započela proizvodnja novog Mereceds-AMG GT kupea sa četvora vrata

Merceds-AMG GT4 Coupe

Fabrika u Sindelfingenu započela je sklapanjem novog limuzinskog kupea nastalog na osnovi rasnog sportiste Mercedes-AMG GT

Nastavak uspešne priče nazvane GT, usledio je lansiranjem verzije sa četvora vrata. Uvođenje novog modela u ponudu deo je zajedničkog plana koji su potpisali predstavnici radnika i uprave još 2014. godine. Na osnovu toga, do 2020. godine Daimler će investirati oko milijardu ipo evra u “pogon 36” u Zindelfingenu, kako bi obezbedio nesmetano poslovanje u budućnosti. Fabrika će u potpunosti biti renovirana, osavremenjena i biće joj obezbeđeno održivo finansiranje tokom dolazećeg vremena. Kao dodatak, narednih 600 miliona evra biće uloženo u odeljenje za razvoj, čime će ukupna investicija Daimlera dostići iznos od 2,1 milijarde evra.

Ovaj model je treći sportski automobil razvijen unutar kuće a pod vođstvom stručnjaka Merecdes-AMG-a. Prvi je bio SLS AMG, posle njega AMG GT i sada Mercedes AMG GT4. Ovo je, ujedno, jedini model sa četvora vrata, dok su prethodna dva dolazila isključivo sa samo jednim parom vrata na bokovima vozila. Kako je predviđeno, komercijalizacija počinje u oktobru – dakle neposredno po okončanju Salona automobila u Parizu (ili, čak, tokom njega).

Možda Vas interesuje i...